pesakit pesakit saya . sila beratur ye !

Isi Dunia Yang Rapuh...

Buat renungan kawan-kawan semua....


Isi Dunia Yang Rapuh

Oleh

Zaharuddin Abd Rahman

www.zaharuddin.net

bumivideo.jpg

exploding-earth11.jpg

Al-Waqi'ah Ayat 1-11: "Apabila berlaku hari kiamat itu, Tiada sesiapapun yang dapat mendustakan kejadiannya. Kejadian hari kiamat itu merendahkan (golongan yang ingkar), dan meninggikan (golongan yang taat). (Ia berlaku) semasa bumi bergoncang dengan sebebar-benar goncangan. Dan gunung-ganang dihancur leburkan dengan selebur-leburnya, Lalu menjadilah ia debu yang bertebaran. Sebuah video yang cuba mengambarkan sebuah kehancuran, ia bukan gambaran kiamat tentunya kerana Kiamat itu JAUH lebih dashyatnya, tiada tergambar dek akal manusia.

Dan kamu pula menjadi tiga puak (yang berlainan keadaannya); Iaitu puak pihak kanan; alangkah bahagianya keadaan puak pihak kanan itu? Dan puak pihak kiri; - alangkah seksanya keadaan puak pihak kiri itu? Dan (puak yang ketiga pula ialah) orang-orang yang telah mendahului (dalam mengerjakan kebaikan di dunia), - yang akan mendahului (mencapai balasan yang sebaik-baiknya di akhirat kelak); Mereka itulah orang-orang yang didampingkan (di sisi Allah)"

Sebuah gambaran kehancuran menghancurkan ego & kemegahan manusia. Jangan dilupa kuasa Allah mampu meragut semuanya dalam sekelip mata. Bermula dari nyawamu wahai manusia..

4 juta kali kena komen. meh la komen sini ! :