pesakit pesakit saya . sila beratur ye !

Hidup Baru dengan suasana baru dan 'Peneman Baru' .

Assalamualaikum pembaca.

Hari ni baru rasa ada mood nak berblog. Kenapa ? Sebab baru datang mood lahh. heee.
Hai apa khabar semua? Tim harap korang semua sihat okey. 

So kali ni Tim nak update sikit tentang hari perkahwinan Tim walaupun benda tu dah lama berlalu. Tapi saje lah nak update dalam diari ni.. mane tahu suatu hari nanti dah tua dah ada cucu cicit boleh dorang boleh baca balik sambil berkata.. " Ooo..macam ni rupenya nenek dengan atuk aku dulu.."

Ehem. dah jangan mengarut banyak ye Tim. Focus to your entry kali ni.(pesan untuk diri sendiri :p)

So..hari nikah Tim pada 14/7/12 bersamaan Hari Sabtu. Tim nikah simple sangat. Apa yang pasti majlis ni dihadiri dekat hampir 100 orang jugak termasuk penduduk kampung belah suami dan juga adik-adik Sekolah Tahfiz Sungai Gabai, Hulu Langat.
Majlis start lepas Asar , kemudian jamuan ringan, kemudian Solat Jemaah dan tahlil sikit antara Maghrib & Isyak di rumah mertua tu jugak. Then baru makan malam. Tu hari yang paling bahagia buat Tim walaupun saat dinikahkan tu berderai jugak lah air mata kudus ni T_T

Tim dinikahkan sendiri oleh ayah kandung Tim, Encik Borhan bin Harman bersaksikan bapa-bapa saudara dan Imam Ustaz Abdul Aziz daerah Hulu Langat. Ramai saudara-mara yang hadir dari Ipoh & Kelantan. Sangat terharu mereka ada di sisi saat Tim dinikahkan. Alhamdulillah.
Mas kahwin mengikut jumlah yang telah ditetapkan oleh JAIS ( Jabatan Agama Islam Selangor ) iaitu RM 300 atau lebih. Berserta seutas rantai emas :)

Okay, rasanya dah kot. Biarlah gambar pula yang bercerita. Ewah :D


Saat dinikahkan... * tearssss *


see ? simple sangat kan ..
Me with hubby.

Saudara mara dari Kelantan (:


Mak saudara yang datang jauh dari Perak. Saya sangat terhutang budi dengannya kerana sejak kecil dia mengasuh saya. Love you Mak Ngah ...
bersama adik ipar dan adik kandung




So... selesai sudah mengenai pernikahan. Gambar tak banyak.
Tapi pasti tak boleh lupa kenangan pernikahan ini.



As salam alaik.



*Next entry Majlis Resepsi pule *



Ada satu video masa pernikahan yang saya nak kongsi dengan anda semua. Special taww.

Tiga kali saya tengok video ni, tiga kali saya nangis . Uuuuuuuuuu.
sedih :(
video


Menuju Hari Bahagia : Hari Pertunanganku (:

Assalamualaikum wbt semua pembaca.
Kekok rasa jari jemari nak menaip semula di atas blog kesayangan.
Kesiannye blog ni aduhai..Sorry ye blogku :(
And now, straight to the our topic. aicewah. hihi.



Sekarang usia dah menjejak 23 tahun walaupun cukup umur 23 tahun tu pada bulan September ni.
But sekarang, Tim rasa sudah sampai masanya Tim menuju ke alam yang akan mematangkan diri Tim dan Tim rasa Tim perlu pikul tanggungjawab yang besar lepas ni.


Dan dengan izin Allah , Tim bertunang dengan seorang lelaki pilihan Ummi dan Abi.
Mohamad Al-Hafiz bin Jelani namanya.
Kami sepakat memilih tarikh 20 Jun 2012 iaitu pada Hari Rabu.


"kenapa Rabu, kenapa tak buat hari cuti ? Alaaa..aku tak dapat datangla Tim..."


Sayang-sayang semua, maaf sebab buat pada hari cuti. As korang semua tahu kan, Tim kerja macam mana. Jururawat kerja ikut jadual yang telah diaturkan. So Tim tak boleh elak yang itu. Tim mintak maaf sangat-sangat okeh padan kawa-kawan yang nak hadir tapi tak dapat. But Tim rasa bersyukur sangat-sangat sebab korang dapat doakan untuk Tim . Really appreciated. <3


Kedua-dua pihak keluarga kami tak rancang benda ni begitu lama. Only a few weeks before the majlis kami berdua prepare everything ! Hantaran , baju tunang, semuanya ! Allah helps me a lot .
Syukurrr sangat-sangat. Dan majlis berlangsung begitu sempurna dan tenang.


Kat bawah ni ada sedikit tatapan buat kawan-kawan semua yang tak sempat hadir ke majlis pertunangan kami. Simple tapi sangat terkesan di hati Tim (':





*****

Semua ahli keluarga berkumpul. Waktu tu memang rasa berdebar sangat-sangat. Tapi rasa tenang.





Yang mana ayah saya, yang mana tunang saya ? Yang mana ayah tunang saya ? hihi. 
Teka sendiri.


Dan...


Blueberry cheese cake from him <3 Yummy sooo muchy !




Lord of the ring. hehe :D




Cincin ni kami beli bersama-sama mak dan ayah tunang Tim.
Ditemani oleh adik Tim,  Basyirah . Tunang kata, avoid beli cincin ada batu. Biar kosong je. 
Guess why?

Siapa tahu? hihi. Kalau tahu, share kat ruangan komen bawah tu yee.


 Ni sebahagian wang hantaran. Kalau style orang sini.. diaorang bagi wang hantaran sikit sebagai wang deposit la. I dont know why tapi adat je ni. Seumpama macam dorang cop la pengantin perempuan ni. Ehem. :p


 Hantaran dari pihak lelaki. Perfumes from Cosway.



 Handbeg choosen by me. Tak pernah ada handbag hitam so thats why.



 Jam tangan couple. He's also warna biru. Sangat cantik.

  Jubah hitam from First Lady Boutique. Sulam dia kemas dan cantik.

 Kasut.



All the hantarans untuk pihak perempuan :)







Ni hantaran dari pihak Tim untuk lelaki. 



***

Special thanks kepada semua kawan-kawan yang hadir.
Bawah ni semua kawan-kawan Tim yang kerja sekali satu wad di Hospital Serdang. Dari kiri, K. Aziah , K. Sue , me , K. Laily. Dioarang antara yang paling rapat di tempat kerja. Thanks and love u all kakak.


 * baju hitam tu single lagi tau* hihik

 I am officially engaged !



***

Salah satu suprise yang Tim dapat pada hari pertunangan. Mereka datang.
Tahu siapa ni ? Kawan-kawan Tim waktu Tim study di KUIS dulu.
Dah dekat 4 tahun tak jumpa !
Mereka datang mengejut tup tup dah ada depan pintu rumah. Ya Allah syukurrr sangat-sangat.
Thanks Allah. :')


 I love all of them, seriously. Sampai rasa tak nak bagi diaorang balik MMU. 


Noor Wahyuna, Siti Aminah, Shariah, dan Nurul Filzah Bakhtiar. Thank youuuu :')


****



Kini Tim tunangan orang dan insyaAllah isteri kepada Mohamad Al- Hafiz tak lama saje lagi. Apa yang Tim harapkan, semoga hubungan ini dipenuhi rahmat Allah dan barakah yang tak putus-putus dari Nya. Amin.

Thanks semua sudi baca.