pesakit pesakit saya . sila beratur ye !

Eh, Laptop saya jantina lelaki ! Laptop anda?

Wow . susah nak percaya.
Laptop pun ada jantina laki dengan perempuan?
Hahahaha. Nak tergelak, memang dah tergelak dah tadi.
Ada cara tau nak tahu jantina laptop kita sendiri. Korang dah try ke?
Tim baru cuba petang tadi. Muahaha.

Petang tadi pergi jalan-jalan kat satu blog comel
ni blog dia.


Lepas tu nampak kat dalam blog dia ada cara-cara bagaimana nak tahu jantina laptop.
Tim tertarik la so try la buat.
Masa mula-mula nak buat memang susah nak percaya, tapi bila dah buat dan dapat result.
Wow. Ianya berhasil.

Nak tahu?
Ni cara-cara dia:

1) Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad: CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

2) Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files
(pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti).
save as = love u.vbs

3) Close notepad apabila habis save. Then double click file td (love u.vbs) dan akan dengar suara "i love u".

4) Cuba dengar btul2 suara "i love u" tu....suara lelaki ke perempuan?
(Buka volume sekuat2nya ya)

5) Kalau dengar lelaki maknanya laptop korang tu jantan dan begitu le sebaliknya....

credit to : Tomato


hehe. So tadi Tim dah try dan Tim dengar suara lelaki yang cukup macho. Ada la sikit-sikit suara Tom Cruise. hahaha. tergoda gila dengar waktu dia cakap...

" I LOVE YOU"
tadi.

Rasa jatuh cinta dengan laptop sendiri. Kalau korang ada laptop yang sama jantina dengan korang, rugi lah, hahaha.





Korang punya? Kongsi la dengan Tim.

Lepas buat,bagitahu Tim ye. Tim nak tahu jugak apa jantina laptop korang semua..Komen kat bawah ni lepas buat..

Selamat Mencuba !!

14 juta kali kena komen. meh la komen sini ! :

tomatokering :) said...

dah wat dah.. dapat jue aziz la!hihi ;P

Cik Tom said...

hehe,...tenkiu 4 da backlink..sm2 girl :)

TimmY Cik KupuKupu Ungu said...

tomato : wow ! hehehe. betina la tuu.hahaha

TimmY Cik KupuKupu Ungu said...

cik Tom : hehehe..tq cik Tom..

Aretikz said...

Bukan laptop yang menarik hati.. tapi tomato dua sejoli yang mengomen sini.. hehe.. habis kena oleh cik tom ni nanti.. haha..

TimmY Cik KupuKupu Ungu said...

aretikz : hehehe..haah kan..ade dua tomato komen sini..satu kering..satu basah kot..hehe..

*uops jgn mrg cik tomato berdua..tim gurau..

Magrib said...

OMG... x sure la.. dengar mcm suara bapok ja.. huhu..

anyway.. entry menarik dan follow anda..

Cikbelog said...

wah pasni leh ngorat ngan laptop.haha

Cik Pink Princess said...

alaaa..perempuan la..hahaha :p

TimmY Cik KupuKupu Ungu said...

magrib : hahaha..bapok?? baik2 la tidur tepi lappy tuh..
*hehehe

TimmY Cik KupuKupu Ungu said...

cik belog : tu la..die dah ngorat dulu cik belog..dia ckp i love u..wow..hehe

TimmY Cik KupuKupu Ungu said...

cik pink princess : hehehe..perempuan yerp? haiii..jenuh cmni..kalau beli lappy pas nih kite same2 cek jantina k..ahaha.

Cik NeyNa said...

Wahhhhhhhhhhh...
dah try..tapi macam laki robot jerrr...
hehehe..
tak try kat lappy tapi kat desktop opis..ahakz..
tq..nice blog..

TimmY Cik KupuKupu Ungu said...

cik neyna :
hehehe..laki robot? wahahaha. suare bush kot..hhaha.
macam2 la..desktop opis pon jadi kan?

thanks sis..