pesakit pesakit saya . sila beratur ye !

BAHAYA letak gambar dalam Intenet ?

Salam semua.
Sihat ke semua ? ?

Tim baru saja lepas baik demam ni =.="
Alhamdulillah, walaupun masih batuk dan selsema masih nak update blog..
Sorry la lama tak update..
Sian blog Tim ni suram je takde sapa nak datang..
bersawang dah kan?
hehehe. tapi takpe laahhh..tak kisahh..
sebab Tim tahu ada seorang pembaca setia blog Ungu Tim ni..

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

* buat kamu yang sedang baca ni, thanks sangat-sangat sebab sudi baca blog dan tertunggu-tunggu entry baru daripada saya.. Kamu lah semangat saya untuk update blog selalu..
kamu Kawan Alam Maya yang paling istimewa buat saya :) *

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Okay..sudah lari tajuk. HAHAHA. maaf la, Tim buat sikit penghargaan pada yang setia dengan Blog Tim ni..maseh sangat-sangat...

Okay, berbalik pada tajuk entry...
Kenapa post kali ni tajuk dia camtu?
Memang Tim nak tunjuk korang semua bahaya nya letak gambar kat internet ni..
Tapi Tim nak tunjuk gambar je.
Korang boleh nilai la sendiri oke?

Ambil mana baik, yang buruk tu tinggalkan..okeh semua??

================================================================


Nampak gambar kat atas ni ? haaaa..muka dia macam ala-ala Jepun sikit kan? maybe la..Tim pun tak tahu jugakk.. Ni gambar ASAL dia..

Mungkin ada orang nak khianati atau dengki dengan dia..
Ada lah seseorang pergi edit gambar dia ni..


terus lah bertukar...








takpelah, yang ini comel lagi kan??





kita tengok yang lain pulakk.




errrrr..nak komen apa apa tak??
okay la KOT, jadi Batman kan..

okay teruskan.





Doraemon...?? errrr..





*nak gelak, tapi tahan*





(yang ini memang tak boleh nak terima ... =.=")






ishhh..agak-agak la nak aniyai orang pun...






lastly ....



TITANIC ??

===================================================================


Erm, tu lah manusia..Susah la kalau ada orang dalam dunia ni penuh dengan sifat hasad dengki dan tak boleh nak tengok orang lain hidup senang dan gembira..Tak tenang la hidup orang cam ni kan? Sentiasa iri hati dengan orang...So korang kalau nak bubuh gambar-gambar tu..beringat lah..Biar berbatas..Fikir dulu..Tim nasihat ni untuk diri Tim juga...Kalau ada orang nak sakitkan hati kita, burukkan kita kat laman cyber ni sekejap je kan..? Edit-edit pastu sebar kat Internet..
Yang kat atas ni okay lagi la sebab MANGSANYA = LELAKI...
Kalau perempuan? Nak jawab apa? Muka terpampang kat depan, badan orang lain??
Masya Allah.
takut betul..


Nauzubillah kan?
Sama-sama kita berdoa semoga dijauhkan dari segala bala tersebut.
amin.

Okay lah kawan-kawan, semoga dapat iktibar..

SALAM..

11 juta kali kena komen. meh la komen sini ! :

nelly said...

macam-macam orang edit yer..
pndai betul ..

rockinsudu said...

mmg bhaya letak pic dlm internrt. tambah2 perempuan. ade sty website tu dye collect sume pic perempuan then publish. sumpah keji gile

Tim Cik KupuKupu Ungu said...

tu la nelly, takut kan?

Tim Cik KupuKupu Ungu said...

rockin sudu : oo..yang web gadis comel kalau tak silap.
huhuu..mmg gile..satu dunia tgk kan? sadis betul. ish ish. sedih tgk. yang bertudung pun ade.. :(

Sophie Al-yahya said...

alahai..kesian betul..

Tim Cik KupuKupu Ungu said...

sophie : kesian kann? T_T

gelakje said...

haha sama lah dengan kes fasha sandha baru2 nih kan.. mungkin niat kawan dia tu nak berkongsi je, dapat tengok kat orang lain, terus jadi isu satu negara .. hehe apa2 pon nice entry penuh nasihat..

Contest Blog Saya Nak Domain

Tim Cik KupuKupu Ungu said...

gelak je :eh yeke? ade eh? huhuu..nmpk sgt tak minat si fasha sampai ape2 pasal die pun tim tataw. hehe..doakan je la die tu dirahmati Allah selalu..amin.

peLangi_sEnja said...
This comment has been removed by the author.
peLangi_sEnja said...

ape yg tim ckp tu t0taLLy bt0L..
ade jugak sbb lain kn npe xbley p0st pic kt tenet.. tmbh2 kt fb.. skung nie, nk upL0ad pic bersame member2 pn ade wase srba saLah.. tak0t pape jd kt mmbe plak.. tmbh2, pada certain things yg namenyer aurat =)

Tim Cik KupuKupu Ungu said...

herm..dunia sekarang dah dunia maju..
kite mmg tak boleh nak duga apa yang bakal berlaku dengan teknologi yang ade..so kene berjage2 lahh..