pesakit pesakit saya . sila beratur ye !

Kerana Sebijik Tupperware Pink.....

Warnanya merah jambu . Pink tu dengan merah jambu semua orang tahu warna yang sama. Kalau sesiapa yang tak tahu memang dia kena pergi buat medical check up cepat-cepat sebelum hospital atau klinik tutup.
Sayang gila kat tupperware pink tu. Memang sayang sangat. Tak tahu kenapa.

Ohh tupperware pink. Kenapa kau boleh hilang ? Kau pergi mana?

gambar cilok dari Google. tapi tupperware Tim bukan camni. isshh.. ni lawa sangat ni.

Tupperware tu Tim beli sendiri guna duit elaun. Harganya memang tak mahal mana pun. Harga tak sampai RM10 pun,tapi Tim sayang. Nak tahu sayangnye banyak mana? Sebanyak nasi dalam pinggan korang makan setiap hari. Korang cube kira sebijik bijik nasi tu kalau boleh. Haa. banyak tuu la.

Nak tahu camana boleh hilang ? haaa. itulah yang kita bakal bincangkan malam ni. (aisehman)

Ceritanya mcam ni..Hari tu Tim bagi kawan Tim pinjam. dia kata nak isi makanan dalam tu. Tim pun bagi je la. Ala, ape salahnya tolong kawan kan kan. Then, dah lama tu dalam seminggu lebih jugak la Tim mintak la balik.

aku : wehh !@#$% ..aku nak tupperware pink aku hari tu...
dia : (muke terkejut) ehh..tupperware pink yang mana eh??
aku : alaa..tupperware yang kau buat tapau makanan tuu..
dia : ooo..hok tu ehh..aku tak ingat la aku letak mana wehh..hari tu aku letak kat atas meja tu..lepas tu tengok-tengok dah takde..aku rasa ade orang buang laa..
aku : ..............(!@#$%^&*!@#$%^&)
dia : takpe lah, nanti aku ganti aku beli lain ke mu.
aku : ermm..ye laaa. (muke hampa gila)

Dia kata nak ganti tapi sampai sekarang tak ganti-ganti. Tim bukan lah kisah sangat sebenarnya tapi masalahnye kan, bila jumpa Tim tengah jalan takde pun rasa nak cakap, "eh Tim, tupperware ko tu nanti aku ganti yee..aku tak keluar bandar lagi buat masa ni.."
hurmm..takde pun? Jumpa buat muka biase jee..macam takde apa-apa yang berlaku..ermm..
Tim rasa dia dah lupe kot pasal tupperware tu...

Kalau korang berada kat tempat Tim masa ni..apa reaksi korang ? Bengang? Rasa nak bagi penumbuk? rasa tak puas hati? rasa tahape je kan? Ke korang rasa happy bila barang yang korang sayang, dan satu-satunya yang korang ada hilang lepas bagi pinjam kat kawan? huhu. Kalau happy tu memang tipu bebeno la kannn. ish ish.

Mula-mula memang Tim bengang jugak, sebab ye la..kita dah bagi pinjamkan barang kita kann..jaga la elok-elok..ni senang je cakap.." eh hilang la.." "ehh..yang mana eh..??" "eh sorry la..lupe letak mana.."berapa banyak ehhh la kamu nak bagitahu aku. Biar pun ia HANYA sebijik tupperware murah, tapi tu kan hak orang..kita kena la jaga elok-elok..Ni baru sebijik tupperware..pas ni kalau benda lain..? Sumpah la aku tak bagi kau pinjam dah barang-barang aku. Dah terkena sekali..takde dah kot peluang. Sorry.

Benda nampak kecil je kan..?

"ala Tim..tupperware je pun...bukan duit beribu juta.."
"hek eleh Tim..releks laaa..tupperware 2 ringgit berlambak kat kedai.."
" poyo je Tim..setakat tupperware..tu pun nak berkira..menggelabah betul.."
" perlu ke cerita kat entry pasal tupperware..? takde modal la tuu.."

ish ish ish korang ni..ngumpat yee? hehehe.

Bukan la korang..Tim bukan nak sangat pun tupperware tu..Tapi tim terkilan..apesal tupperware yang mudah sangat nak jaga boleh hilang? dah la hak orang..memang la dia kata nak ganti..Tapi Tim rasa dia takkan ganti kot..Sebab Tim tahu " dia " tu jenis orang macam mana..Kita ni, kalau dah pinjam hak orang, jaga la elok-elok macam jaga barang-barang kitaa..
Okat tu je lah nak membebel malam ni. hahaha. Sorry la kalau terpaksa dengar Tim membebel. hehek.

* Buat si peminjam tupperware pink murah yang dibeli kat Mydin Mall..
Ko tak payah la ganti tupperware tuu..Aku dah halalkan dunia akhirat..nanti la aku pergi beli lain..Ko tahu tak betapa susahnya aku nak tapau makanan aku..Dulu aku senang je nak tapau..huhuhu..Tapi takpe lahh..aku tak kisah..kalau tak makan pun takpe. Biar aku kurus sikit.
Lepas ni kalau ko pinjam barang orang jaga la elok-elok.Tak baik hilang kan. Aku tau kau tak sengaja tapi tolonglah belajar jaga elok-elok hak orang. Ni hak aku..aku boleh tolak ansur..Kalau orang lain..? Belum tentu kan?

Okey lah kawan-kawan semua. babai buat masa ni. Jaga diri baik2 okehh. Salam sayangg tupperware pinkkkkk !
peaceee :)





8 juta kali kena komen. meh la komen sini ! :

::Dinie's Pink=]:: said...

agak kecewa dpt frenzz cmtu..dini xsuke!maaf..bkn nk jd batu api..tp sepatutnya kalu hal pinjam meminjam ni kite kena lah bertggungjwb!ni x!asyik lps tgn..haishhh...tol x??sbr okey...=]

Tim Cik KupuKupu Ungu said...

dinie ; errmm..tu laa..tim pun tataw nak cakap cane kan..huhuhuu..
bnde dah jadi..tim redha jee..tim anggap xde rezeki..thanks dini..

ïêmå å¢klê§ said...

bese la 2 perangai orang mcm2...
kita pulak y segan nk mntk nnt kata berkira sngt..
emm sabar jela

Sophia Rani said...

sakit hati kalau org yg pinjam tu jawab cm tu.. mcm tak rasa besalah je

Tim Cik KupuKupu Ungu said...

iema ;
ermm..tu laa..
tahu takpe iema..tim tak tahu nak wat cane dahh...
kesian kan..
kawann...

Tim Cik KupuKupu Ungu said...

sophia : hemm..tim dah maafkan dia pun..biar je la kan..huhukk..

Sophie Al-yahya said...

hurmm..mendukacitakan sungguh ada org macam ni dalam dunia.

tak kisah mahal atau murah, kalau hak tetap hak. hak org kita kena jaga la. Walaupn bagi kita benda kecik, bagi org lain kita tak tahu mah..

*eh tetibe teringat Sophie ada pinjam barang org tak ganti balik tak. hehe.. *

Tim Cik KupuKupu Ungu said...

sophie;

ermm..mmg dukacita..sedih sangat2 taw..
tapi nak wat cane kan..benda dah jadi..dapat pulak kawan camtu..
dy ingat tim ni jenis tak berkira kott..bia je laa.. T_T