pesakit pesakit saya . sila beratur ye !

May 12th : Happy Nurses Day !




Assalamualaikum semua ...

Sorry guys sebab lama sangat menghilang...ada banyak SEBAB sebenarnya kenapa menghilang. hahaha. Antaranya :


1. Baru-baru ini Tim baru sahaja menghabiskan begitu banyak exam yang melanda..seperti yang korang semua tahu..Tim sekarang final year..so menghabiskan masa dengan study..study..praktis..dan study balik..huwa huwa..bunyi macam rajin gila kan? :P

2. Broadband kene block.
- aha ! yang ni memang tak patut kan ? study punya banyak sampai lupa nak pergi bayar bil broadband..hahahaa...ala sebulan je pun. rilex la.. hehehe..


Okay itu aje sebab nye, hehehe..Ni pun tak reti lagi nak pergi bayar bil broadband..terpaksa la menagih simpati online kat bilik kawan..pasal apa? rindu gile kot nak ber blog walking...hehehe..



Sekarang exam dah habis..semuanya pun dah settle..memang rasa gila lega sangat..belajar 3 tahun tentang kejururawatan memang satu kenangan manis yang tak boleh dilupakan..belajar jadi nurse ni bukan senang..dulu Tim ambil kos IT Multimedia susah jugak..tapi belajar IT perlu ada dua sifat yang penting iaitu kreatif dan boleh berdaya saing..

Tapi berlainan dengan kejururawatan ni..
Jururawat perlu ada semua sifat yang penting.. SABAR, TABAH,BEKERJASAMA, BERBUDI BAHASA, BERETIKA, BERDISIPLIN, HORMAT MENGHORMATI..SENTIASA SENYUM,KEMAS, PROAKTIF DAN MENEPATI MASA.

takde semua sifat-sifat ni..tak mungkin dapat jadi seorang jururawat yang berjaya..



Anyway, sebelum tutup blog.....eh tutup entry..nak wish pada semua nurses yang ada kat Malaysia dan seluruh negara...


" H A P P Y N U R S E S D A Y ! "





Semoga kita semua boleh jadi nurse comel yang sentiasa berdedikasi, penyayang, bermoral tinggi dan boleh membantu masyarakat di seluruh negara.. ! amin....



happy sangat sebab dapat berblogwalking selama 4 jam hari ni.. yeahh ! :)

babai semua !





3 juta kali kena komen. meh la komen sini ! :

Red said...

rindu jugak kat kitorang ek.?

Tim Cik KupuKupu Ungu said...

hehehehe..rindu semua orang.... :)

NM02 said...

singgah sini dan terus follow. jom serang balas... *__*