pesakit pesakit saya . sila beratur ye !

Menghargai apa yang kita miliki sebelum ianya pergi jauh dari kita .. Kerana itulah yang terbaik .

Assalamualaikum semua.

Pernah tak korang rasa dihargai  oleh seseorang ? Tak kisah la orang tu korang baru kenal ke, dah lame kenal ke.. Pernah tak?

Dan pernah tak korang menghargai orang lain? Menghargai apa saja yang dilakukan oleh orang lain..Dan apa cara yang korang buat untuk korang hargai orang tersebut ?


Sebenarnya kan, menghargai seseorang ni bukanlah satu benda yang rumit sangat atau bahasa omputihnya complicated. Tapi , ia bergantung pada individu itu sendiri. Samada lebih suka dihargai atau menghargai. Ada orang suka dihargai dengan cara macam itu ini, malah ada yang tidak.

Menghargai seseorang bukanlah maksudnya anda perlu memuji orang itu setinggi langit . Oh tidak ! Tapi cukup lah tanda anda ingat pada dirinya dan sentiasa ada di sisinya ketika dia memerlukan pertolongan. Baru lah tak timbul isu " Kawan ketika gembira senang dicari, kawan ketika susah, semua LARI "

Ada orang bila dihargai, dia akan kembali hargai orang tersebut.
Tapi ada yang sebaliknya.
Tapi bila kita cuba menghargai seseorang, dan orang itu berbuat seolah-olah kita ini hanya lah insan yang tak pernah membahagiakan dirinya.. Adilkah begitu?
Bukan minta balasan untuk dihargai semula, tapi cukuplah dengan tanda bahawa kau masih kawan aku. Dan kita masih lagi dalam kapal persahabatan.

Em, agak emosional pulak aku di entry kali ini. hem.

" Bila kita nak orang hargai kita , kita kena belajar menghargai orang lain dulu."

                                                   Itu saja . Thanks for reading. I love u.

0 juta kali kena komen. meh la komen sini ! :